Ubuntu 13.04

Jelikož jsem měl před koncem studia, potřeboval jsem co nejspolehlivější počítač a upgrade na 13.04 nepřipadal v úvahu. Nyní mám už hotovo a tak jako v minulosti jsem se rozhodl povýšit systém, byť jsem měl pochyby, zda to mám dělat. Bohužel jsem tuze prohloupil a zbytečně jsem se obral o funkce, zejména v Nautilu. Jiných chybějících důležitých drobností jsem si ještě nevšiml.
Původně jsem se obával o ovladače mé hloupé grafické karty od Ati, ale protože používám otevřené, vše zatím běží dál. Na co jsem však během dvou měsíců od prvních recenzí zapomněl je ten Nautilus.
První problém nastal, když jsem se chtěl připojit na RaspberryPI přes SSH a prohlédnout si fotky ze sledovací webkamery. Nejde to, pokud používáte Gnome Shell, hlavní nabídka prostě chybí. Stávající záložky na servery nejde měnit. Poklepáním na skript s příznakem spuštění rovnou otevře textový editor, prostě blbost na entou. Dále se network-manager zcela nesmyslně připojuje na školní drátovou síť když jsem doma, ve škole pak na nešifrované místo šifrovaného bezdrátového připojení i přes to, že vše v minulých verzích bylo bez problému. A tím snad výčet skončí, ale zatím mám 13.04 jen dva dny a možná se ještě něco objeví. Nicméně můžu vinit jen sebe, takže pro ostatní: oči na stopky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *