Lenovo A789

Z Číny dorazil nový androidí telefon. Nejen, že neměl Market/Play, ale i po přepnutí na angličtinu leccos zůstalo plné rozsypaného čaje a přehrátí ROM bylo nevyhnutelné. Naštěstí se o novou ROM někdo postaral, konkrétně cybermaus, a prezentoval na diskusi xda. Po půldni tápání a ověřování jsme se shodli, že to tedy uděláme. Postup je následující.
Poslední ROM popisoval příspěvek, ve kterém autor uvádí odkaz na jeho repozitář, odkud je možné získat vše potřebné. Nejprve ve složce Tools_Drivers (Mediatek based) stáhnu USB_VCOM_Driver.rar a Flash Tool v3.1222.00.rar podle pokynů v diskusních příspěvcích.
Začíná se instalací ovladače. Otevřít správce zařízení, vypnout telefon a vyndat z něho baterii. Pak jen připojit a stihnout v záložce porty COM a LPT kliknout pravým tlačítkem na nově objevivší položku a nainstalovat jí odpovídající ovladač ze souboru USB_VCOM_Driver.rar. Nestihnete-li jednoduše opakujte. Flash Tool se spouští typicky exe souborem. Práce v něm je popsána zde. Na poslední kroky potřebujeme další dva soubory, tentokrát ze složky Lenovo A789. Vlastní ROM — A789_ROW_S107_cybermaus_ICS_v3.21.zip a recovery — A789_S22x_recovery_cybermaus.rar. Máme li oboje stažené, nahrajeme do telefonu (na SD kartu) zip soubor s ROMkou a rozbalíme rar soubor. Spustíme Flash Tool a vybereme scatter loading file tu z rozbaleného raru s recovery. Měla by být zatrhnutá řádka RECOVERY a cesta k souboru. Nyní postupovat podle návodu ke flashování: vypnout telefon, vyjmout na chvilku baterii a nezapínat. Ve Flash Tool stisknout F9, program čeká, dokud nepřipojíte telefon do USB, pak samočinně dokončí operace a zobrazí zelený kroužek. Ještě není konec.
Nyní můžeme odpojit telefon a nastartovat v Recovery módu. Pro A789 jej spustíme podržením vypínacího tlačítka a po chvíli přidržíme i obě tlačítka hlasitosti. V nabídce jsem použil jen dvě položky — wipe cache a pak instalaci ROM ze souboru na SD kartě, která si stejně cache vyčistila znovu. No a je to, zvolte restart a těšte se z možností Google Play.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *