Locus umí

Navážu na článek o geocachingu, kde jsem krátce zmínil Locus. V Locus Pro je dostupná hlasová navigace, ale jak na navigaci bez připojení na internet? Připravíte se doma a vyrazíte, ale co když ve shonu zapomenete, nebo Locus zhavaruje a jste v půli cesty.
Nejjednodušší je v klidu předem spustit navigaci, zadat start a cíl a nejdůležitější je zcela dole zatrhnout volbu „Trvalé uložení“. Tímto způsobem si uložíte gpx trasu i s pokyny pro hlasovou navigaci. V nabídce Data/Stopy pak můžete kdykoliv vybrat u trasy možnost „Navigovat“ a jet.
Další pomůckou pro zapomnětlivce jako já je spojení Locus a Mapy.cz. Mapy.cz mají mnoho podkladů, turistické trasy, cyklotrasy, nově běžkařské trasy a tam jsem si všiml příležitosti. Během plánování výletu, které je vážně jednoduché v podobě přetahování waypointů po mapě, jsem nalezl možnost exportu zobrazené trasy v gpx. Pošlete-li si tuto stopu do telefonu a zobrazíte v Locus jako každou jinou stopu, pravděpodobně již nezapomenete odbočit na správnou pěšinu mezi stromy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *